Трима полицаи са обвинени за кражбата на контрабандни цигари за над 2.3 млн. лева

Снимка: БГНЕС (Архив)

Полицаите Емил Христов, Денислав Маринов и Иван Дамянов от плевенската полиция са обвинени за кражбата на контрабандни цигари на обща стойност над 2.3 млн. лева от склад на МВР, съобщиха от прокуратурата във вторник.

Кражбата, за която бе съобщено преди ден, е извършена още през 2014 г., но е била установена едва преди година, тъй като металната врата към помещението, в което се съхранявали кутиите с цигари, била заключена с катинар и верига, непокътнат бил и печатът, поставен на вратата.

Освен това кашоните и чувалите с цигари вътре били оставени от крадците по такъв начин, че на пръв поглед складът да изглежда пълен. В понеделник са били претърсени домовете на тримата обвиняеми, уточняват от Спецзвеното "Антикорупция" без да дават подробности дали нещо е било открито при обиските.

Според разследващите Христов, Маринов и Дамянов поетапно са изнесли от въпросния склад общо 367 218 кутии цигари без бандерол, представляващи веществени доказателства по разследване, образувано срещу неизвестен извършител още през 2009 г.

За да изнасят цигарите, тримата ползвали стълба, по която влизали нощем през капандура във вътрешната част на склада. След това ги транспортирали с кола и ги продавали в Плевенска област, съобщават още от прокуратурата.

Тримата обвиняеми са задържани с прокурорско постановление за 72 часа, като в сряда предстои Плевенският окръжен съд да разгледа искането на разследващите за постоянния арест на полицаите.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?