Трима полицаи се гаврили с 15-годишно момиче

Трима полицаи от Разград са правили секс с малолетно момиче и са заснели на видео действията си. Вината на двама от тях е доказана и те са задържани за 24 часа и са отстранени временно от работа. Ще започне досъдебно производство за блудство и злоупотреба със служебно положение. Двамата вероятно ще бъдат уволнени дисциплинарно. Съпричастността на третия към случилото се все още се изяснява.

Вътрешният министър Цветан Цветанов разказа в петък, че случката е от лятото и се е разиграла във Варна. Служителите на реда били командировани в морската столица за летния сезон, за да помагат за осигуряване на обществения ред.

15-годишното момиче се обърнало към униформените с оплакването, че неин познат се е опитал да я изнасили на плажа. Полицаите обаче решили, че няма да търсят насилника, а и те ще се позабавляват. Завели момичето в бунгалото, в което били настанени, и там правили секс с девойката. Това обаче не им стигнало и те решили да увековечат постъпката си, като я заснели с мобилни телефони.

От МВР уточниха, че момичето е отишло доброволно с полицаите, но някои от кадрите във видеото показвали, че те са се гаврили с него.

"Когато извършваш такива действия с непълнолетно лице и сам заснемаш това нещо и го документираш, първо, че е глупаво, второ, е безумно, и те трябва да бъдат уволнени само заради това, че идиотски са документирали престъплението", коментира главният комисар на МВР Калин Георгиев, цитиран от БНР.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?