Трима приключенци от Youtube намериха смъртта си в канадски водопад

Трима приключенци от Youtube намериха смъртта си в канадски водопад

Трима човека от видеоблогърския колектив за пътешествия на Youtube са намерили смъртта си, след като са паднали във водопад в Канада.

Райкър Гембъл, Алексей Лях и Меган Скрейпър бяха част от High On Life където публикуваха видеа от своите приключенски пътешествия.

Канадската полиция съобщи, че във вторник тримата са плували в най-горната част водопада Шанън фолс в провинция Британска Колумбия, но са се подхлъзнали и са паднали от височина 30 метра.

Според друга версия, появила се в канадски медии, пътешествениците се веселили на върха на водопада, но Меган Скрейпър се подхлъзнала, а нейният приятел и техният спътник са се опитали да я извадят от водата. Силната водна струя обаче ги отнесла надолу. Съобщава се, че с тях е бил още един човек, който побягнал надолу да търси помощ.

Проектът High On Life има 1.1 млн. последователи в Instagram и над половин млн. абонати в Youtube. Колегите на тримата загинали създадоха онлайн страница за събиране на дарения в подкрепа на близките им по повод организирането на погребенията.

Сред коментарите на сайта има и негативни – така например мнозина се изненадаха от събраната сума от 100 000 долара и това, че тримата блогъри вероятно не са имали застраховка живот.

Проект High On Life публикува в канала си видео. Колегите на тримата загинали казват, че няма думи, които да облекчат болката от загубата.

От канадската планинска полиция съобщиха, че са получили съобщение за трима човека, които плуват в един от вировете, образували се на върха на водопада Шанън. "Те са били с група приятели, когато са се подхлъзнали и са паднали от височина 30 метра", се казва в съобщението.

 

A post shared by Ryker Gamble (@rykergamble) on

 

A post shared by Ryker Gamble (@rykergamble) on

 

A post shared by Alexey - Wanderlust (@wanderlust) on

 

A post shared by Alissa Hansen (@alissa.hansen) on

A post shared by Alissa Hansen (@alissa.hansen) on

Споделяне

Още от Свят

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?