Трима ректори на колежи се оказаха сътрудници на ДС

Трима ректори на колежи се оказаха сътрудници на ДС

Президентът и ректор на Международния колеж в Добрич Тодор Радев е бил агент на ДС с псевдоним Гъдю. Това показват резултатите от продължаващата проверка на комисията по досиетата за принадлежност към структурите на бившата ДС на висшите учебни заведения.

В сряда комисията огласи какво е открила при проверката на колежа в Добрич, Колежа по телекомуникации и пощи, Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг, Колежа по икономика и администрация в Пловдив, Европейския колеж по икономика и управление, Висшето училище по застраховане и финанси.

Трима души са работили за бившата ДС и в Колежа по телекомуникации и пощи - Иван Бозев, Иван Проданов, Игнат Станев.

Държавна сигурност има присъствие и в Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг в лицето на Димитър Дамгалиев и ректора Жозеф Теллалян.

Ръководителят на катедра "Икономика" в Колежа по икономика и администрация – Пловдив Димитър Костов е бил секретен сътрудник на ДС. За ДС е работил и ректорът на Европейския колеж по икономика и управление Цветан Колев.

Комисията по досиетата е установила и данни за принадлежност към ДС на преподавателя във Висшето училище по застраховане и финанси Радослав Габровски.

Споделяне

Още от България