Трима са милионерите в Пловдив през 2011 г.

Трима пловдивски бизнесмени са декларирали приходи от над 1 млн. лв. за 2011 г., съобщиха от териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Продажби на акции е източникът на приходи за двама от тях. Третият е едноличен търговец.

Освен тях има и четвърти "почти" милионер, който по интернет е декларирал около 995 000 лева, получени като обезщетение, присъдено му по съдебен път.

Близо 57 000 декларации за доходи, получени през миналата година, са подадени в НАП-Пловдив. През последната седмица на кампанията, която приключи на 2 май са се приемали дневно средно между 3000 и 4000 декларации, уточниха от дирекцията.

Брането на рози и събирането на охлюви са били сред най-добре платените сезонни работи през 2011 г., показват данните от обработените до момента формуляри.

До 6000 лева достига месечният доход на лице, наето за розобер например, ако е вярна информацията, посочена пред данъчните. Сумата е особено любопитна за НАП-Пловдив и истинността ѝ ще бъде проверена, тъй като практиката от предишни години сочи, че на месец от бране на рози се е печелило не повече от 800 лева, се посочва в информацията на данъчната дирекция.

Споделяне

Още от Бизнес