Трима са загинанали при пожар в стария град на Созопол

Трима души са загинали в четвъртък вечерта при пожар в стария град на Созопол, а къщата им е изгоряла до основни. Пожарната получава сигнал в 23.40 часа, че ул. "Тюлен" 2 е избухнал пожар.

На мястото са изпратени общо четири пожарни коли, които не са успели да спасят горящата къща, но предотвратили разпространяването на пламъците върху съседни сгради. Къщата е била обитавана от две семейства. Загинали са възрастни мъж и жена и дъщеря им.

Постройката е дървена и е паметник на културата. Семействата са живеели под наем, съобщава БТА. Загиналите мъж и жена са на 77 и 81 години. Дъщеря им на 51 години. Семействата са от Добрич. Развивали са малък семеен бизнес в крайморския град. Оцелял е съпругът на по-младата жена.

Има съмнения за умишлен палеж и ако това е така, то трябва да търсим извършителите, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред ТВ7 в петък сутринта. Той цитира един от хората, които са живеели в къщата и са успели да се спасят. По думите на този човек пожарът е започнал от вратата.

Споделяне

Още от България