Трима ще се борят на предварителните избори в Кърджали

На предварителните избори за единна гражданска кандидатура за кмет на Кърджали в сряда ще се явят трима души. Това са Вячеслав Спасов, Атанас Ангелов и Никола Пашинов, съобщи във вторник говорителят на сдружението “За Кърджали” Димитър Арнаудов.

Вотът утре ще започне в 7.00 часа и ще приключи в 22.00 часа, като във всяка секция ще има по 1000 бюлетини. Всеки от кандидатите ще има свой представител в избирателните секции. Събралият най-много гласове ще стане единната гражданска кандидатура за кмет на Кърджали, която има за цел да наруши дългогодишната “хегемония” на ДПС в града. Резултатите ще бъдат обявени в четвъртък.

Сред имената, които ще се състезават на предварителните избори, липсва това на Стефан Чанев, кандидат на ГЕРБ, въпреки че лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че ще го “пусне” в тях. Заявката на Борисов дойде, след като БСП обвини ГЕРБ, че цепи българския вот с отказа си да участва в излъчването на общ кандидат срещу кмета на ДПС Хасан Азис. След това обаче Чанев бе върнат в надпреварата като самостоятелна кандидатура на ГЕРБ.

Засега не се знае позицията на БСП, която е доста сдържана при взимането на някакво по-ясно решение за  Кърджали. Миналата седмица социалистите обявиха, че ще изчакат резултатите от предварителните избори и тогава ще се произнесат как ще се явят на изборите, въпреки че местната БСП-структура работи активно за подкрепата на единна кандидатура.

Споделяне

Още от Местни избори 2007

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?