Трима сини кметове ще водят листи на ОДС, Никола Николов отрязан от Разград

Сините кметове на Плевен, Русе и Шумен – Найден Зеленогорски, Елеонора Николова и Веселин Златев - са издигнати за водачи на листите на ОДС в градовете си, бе обявено във вторник. Лидерът на партията Надежда Михайлова ще оглави листата на коалицията във Варна и в 23-ти район в София. 

Бившият лидер на СДС Филип Димитров ще води листата на ОДС в 24-ти софийски район и в Благоевград, където ще се изправи срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, издигнат от НДСВ.  

Бившият президент Петър Стоянов ще води листите на коалицията в Пловдив и Смолян.

Лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски ще е водач на листата на ОДС в 25-ти софийски избирателен район. В Бургас водач на листата на коалицията ще е лидерът на движение Гергьовден Любен Дилов-син. Коалиционните партньори имат още едно водещо място - бившият шеф на кабинета на Иван Костов Николай Вълчев, член на ДП, е първи в Хасково.

Скандал избухна около конфликта между депутата Никола Николов и партийното ръководство, след като се разбра, че НИС е определил за водач в родния му Разград зам.председателя на партията Ергин Емин.

Местните структури на СДС в града са предложили там водач да бъде Николов. На заседанието на Националния съвет на СДС във вторник областното ръководство на партията е подало оставка. Николов обясни поведението на “Раковски” 134  със свое писмо отпреди месец, в което посочил, че СДС е в криза заради НИС.

Очаквайте подробности

Споделяне

Още от България