Трима служители на Медицинския университет са уволнени за саботиране на проверките

Трима служители на Медицинския университет са уволнени за саботиране на проверките

Трима служители от администрацията на Медицинския университет са били уволнени в четвъртък за възпрепятстване на проверките във висшето училище, включително и започналата преди ден прокурорска проверка.

проф. Красимира Маркова – главен счетоводител и ръководител на отдел "Финансови ресурси”, Марта Генсузова – ръководител на отдел „Обществени поръчки” и Симона Манолова – ръководител на отдел "Капитално строителство”, съобщи бТВ.

Източници от държавното обвинение са посочили, че вчера при започването на разследването длъжностни лица на университета са отказали да предоставят документи на прокурорите и следователите.

В сряда Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев за безстопанственост и престъпления по служба, засечени при одит на Министерството на образованието.

Магистратите разследват съмнителни хонорари, получени от Митев и негови роднини, нерегламентираното премахване на стол в университета, злоупотреби с обучение на чуждестранни студенти, екскурзии до екзотични дестинации под формата на командировки, както и закупуването на автомобил за 180 хил. лв. със служебни средства.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?