Трима свидетели срещу Маргина, той остава в ареста

Трима свидетели срещу Маргина, той остава в ареста
Показанията на трима свидетели стигнаха на Софийския градски съд да задържи в ареста Красимир Маринов – Големия Маргин. Той и брат му Николай – Малкия Маргин бяха посочени от прокуратурата и МВР като поръчители на убийството на Боби Цанков. От Николай Маринов обаче няма и следа вече пети ден.

И тримата свидетели твърдят, че Боби Цанков им е споделял притесненията за живота си. Неговият приятел Иво Илчев се явява "ключов" свидетел. Пред разследващите той е заявил, че Боби Цанков му е споделил намерението си да свика пресконференция, на която да говори за убийства, поръчани от Маргините.

Освен това Илчев твърди, че Боби Цанков щял да свидетелства по делото срещу братята на 13 януари, по което те отговарят за подготовката на три убийства. Затова Цанков се чувствал заплашен. Покойният радиоводещ казал на Илчев и че си е наел професионални гардове.

Адвокатите на Красимир Маринов протестираха и обявиха, че не знаят Цанков да е бил в списъка със свидетелите по делото за подготовката на трите убийства. Освен това самият главен прокурор Борис Велчев каза преди два дни, че Цанков не е свидетел по никакви дела, водени от Софийска градска прокуратура. Именно тази прокуратура води въпросния процес.

Друг приятел на Боби Цанков – Валентин Дарев също е казал, че радиоводецият се е притеснявал за живота си. Дарев имал и информация, че Маргините са поръчители на убийство, но в съдебната зала не стана ясно нито на кое, нито откъде той разполага с тези данни.

Третият свидетел е Венета Райкова. И тя на свой ред казала, че Цанков е получавал заплахи, особено след като е гостувал в предаването ѝ. Той бил и угрижен, обяснила още Райкова.

На базата на тези показания съдът прецени, че има достатъчно данни, че Маргините са поръчители на убийството. Затова Големия Маргин остава в ареста. Имало опасност и той да се укрие, ако е извън килията, защото престъплението, за което е обвинен предвижда тежко наказание.

В същото време в медиите контролирано изтече информация, че физическият убиец на Цанков е от обкръжението на Златомир Иванов – Баретата и се е изплъзнал от полицията точно преди да бъде арестуван в Петрич. МВР издирва въпросното лице. С тази информация сценариите около убийството на Цанков продължават да се множат и да стават все по-неясни.

Ясно е обаче, че със или без доказателства "примката" около Маргините и Баретата става по-стегната. Неприятностите за братята Маринови не свършват дотук. Според данни на Mediapool от разследването до няколко дни "певците" в групата на "Наглите" ще ги посочат като хората, на които са се отчитали.

Споделяне

Още по темата

Още от България