Трима убити при стрелба на фестивала на чесъна в Калифорния

Трима убити при стрелба на фестивала на чесъна в Калифорния

Трима души бяха убити, а 12 ранени в стрелбата по време на фестивала на чесъна в град Гилрой в американския щат Калифорния.

Фестивалът се провежда всяка година и продължава три дни. През това време в Гилрой, който се намира на 176 километра югоизточно от Сан Франциско, се стичат хиляди почитатели на чесъна и на вкусната храна.

Очевидци разказват, че празникът се е превърнал в кошмар и хората са изпаднали в паника и са започнали да бягат, когато са чули стрелбата. Кадри, излъчени по американски телевизии, показват ранени хора. Очевидци говорят за пострадали деца.

Според очевидка бял мъж на около 30 години е открил огън по присъстващите на фестивала, допълва Франс прес.

По-късно полицейски началник Скот Смити съобщи, че мъж, заподозрян за стрелбата по участниците във фестивала, е бил ликвидиран от полицията бързо. Полицията обаче смята, че има и втори замесен в масовата стрелба, предаде Ройтерс.

"Втори човек е бил замесен по някакъв начин, но засега ние не знаем как точно", поясни началникът на полицията. Той допълни, че засега все още разследващите нямат "никаква представа за мотивите за нападението".

Споделяне

Още от Свят