Трима въоръжени и маскирани обраха пощата в Световрачане

Задигнати са около 3000 лева точно преди изплащането на пенсиите

Трима въоръжени и маскирани обраха пощата в Световрачане

Трима маскирани и въоръжени обирджии обраха посред бял ден пощенския клон в софийския кв. Световрачане в понеделник сутринта.

Сигналът за наглото нападение е подаден е подаден около 9.00 часа, като обирът е извършен непосредствено преди да започне изплащането на пенсиите на възрастните хора от квартал, уточниха от МВР.

Задигнати са около 3000 лева, като извършителите са били въоръжени с бухалка, кози крак и пистолет. Свидетели на престъпление са станали множество възрастни хора, чакащи пенсиите си информира шефът на столичното Второ РПУ Иван Каназирски.

"Към момента провеждаме всички необходими процесуално-следствени действия и работата по горещите следи. Обявили сме заградителни мероприятия. Разпитват се всички ученици, които са били в непосредствена близост до помещението", коментира Каназирски.

Според свидетелите цялото действие се е развило за не повече от 1-2 минути, а върху една от служителките на пощенската станция ѝ е нанесен удар в областта на ръката, което е наложило тя да бъде прегледана в болница. За щастие няма други пострадали.

По време на обира е задействан и паник бутона към съответната охранителна фирма и органите на реда са се отзовали незабавно. Обраният пощенски клон в Световрачане се намира в сградата на общината.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?