Трима затрупани под рухнала сграда в Кьолн

Трима души са затрупани при внезапно срутване на шестетажна сграда в Кьолн, предадоха световните агенции. Сградата на градския архив на Кьолн се срутила във вторник, като повлякла със себе си части от още две съседни здания.

Почти всички хора в архива успели да се спасят, след като тръгнали да излизат при предшествалия срутването силен шум.

Първоначално полицията и пожарникарите издирвали девет души, но впоследствие бе обявено, че липсват само трима души, които най-вероятно са били затрупани. Спасителните екипи смятат, че вероятността някой да е оцелял под развалините е много малка. Всички здания в радиус от 150 метра са евакуирани, в това число и старчески дом със 76 обитатели.

Не е известно в какво състояние е архивната сбирка. Градският архив в Кьолн се счита за един от най-богатите в Германия и притежава редица ценни исторически документи от преди няколко столетия.

Все още не са известни и причините за аварията. Първоначалните предположения са, че старото здание се е срутило заради строителните работи по нова линия на метрото, която минавала точно под него. Таванът на линията на метрото също бил разрушен. През 2004 г. разположена наблизо катедрала се наклонила с близо метър заради подземни строителни работи.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?