Тринайсет автомобила подпалени в столичния квартал "Младост"

Сн. БГНЕС

Общо тринайсeт автомобила бяха подпалени умишлено в нощта на вторник срещу сряда на различни места в столичния квартал "Младост", съобщиха от МВР.

Първо е бил подаден сигнал за горящи три автомобила в ж.к. "Младост 3" срещу блок 321. При пристигането на пожарната и полицията е установено, че горят БМВ, "Ситроен Саксо" и "Рено Меган". Колите са частично обгорели в предната им част.

След по-малко от час под носа на полицията са запалени още три автомобила, само че пред блок 319, който се намира зад блок 321. Този път жертва на палежите са станалите собствениците на "Форд Фокус", "Мерцедес" и "Тойота". При пристигането на полиция е установено, че мерцедесът и тойотата са изгорели напълно, а фордът е частично обгорял в предната си част.

Около 00,45 часа в полицията отново бил получен сигнал за опожарени коли на паркинга между блоковете 219 и 220, този път в ж.к. "Младост" 2. В този случай пожарната и полицията установяват, че са запалени четири автомобила - "Фиат Пунто", "Шкода Октавия", "Волво" и "Опел Астра". Експертите установили щети по боята, салоните на автомобилите, фаровете и броните. По-късно стана ясно, че са опожарени и още три коли.

От полицията декларират, че се работи активно за разкриването на авторите на палежите.

Според живеещите в ж.к. "Младост" 3, районът е спокоен и никога преди не са се случвали такива инциденти. В блок 321 живеят предимно военни. Една от запалените коли е лизингова, а другата е служебна. Собствениците на автомобилите са "обикновени", разказаха очевидците на инцидента, цитирани от БГНЕС. Според тях, в района не е имало проблеми с хулигани или с наркомани.

Любомир Чолаков, собственик на подпаленото "Волво", разказва, че паркира колата си вече 2 години пред блока и никога не е имало инциденти. Не е получавал и никакви заплахи. "Напоследък започнаха да се палят много луксозни коли в квартала", разказва той, цитиран от БГНЕС. Според него причината най-вероятно е завист.

Димитър Павлов, който също живее в "Младост" 2, съобщи, че освен запалени коли, снощи са били и срязани с нож гуми на автомобили, имало е и коли със счупени стъкла. Той не смята, че ж.к. "Младост" 2 е спокойно място. "Има си хора тук, които си вилнеят. Някаква група, дали от квартала или от друг квартал, ще дойде време ще разберем", обясни той.

През 2009 г. отново в кв. „Младост” само за нощ бяха опожарени пет автомобила, отново без да има пострадали хора. Същата нощ през 2009-а бяха подпалени други три автомобила в жк "Слатина” и два в кв. "Модерно предградие“.

Още по темата
Още от България

Кой печели предизборно от поредната драма около Изборния кодекс?