Трийсет души, сред които шестима депутати, убити в хотел в Могадишу

Трийсет души, от които най-малко шестима парламентаристи, бяха убити при атаката на въоръжени сомалийци срещу хотел в Могадишу, често използван от правителствени служители, предаде агенция Франс прес във вторник, като цитира сомалийския вицепремиер.

Според Асошиейтед прес сред въоръжените лица, проникнали в хотела, имало и атентатор самоубиец. Говорител на Африканския съюз потвърди, че е имало самоубийствено нападение.

Ройтерс също цитира говорител на силите на Африканския съюз, според когото нападателите са били двама, като единият е хвърлил ръчна граната, а другият е стрелял базразборно при влизането в сградата.

Атаката става на фона на продължаващите от два дни боеве между сомалийски бунтовници и силите на Африканския съюз в Могадишу, в които вече са убити най-малко 40 цивилни и са ранени над 130 души.

В понеделник говорител на групата Ал Шабаб, смятана за най-опасната въоръжена група в Сомалия, обяви "масирана война" срещу "нашествениците", тоест срещу мироопазващите сили на страните от Африканския съюз.

Споделяне

Още от Свят