Трудовите злополуки в складовете на "Амазон" са два пъти повече от средното за САЩ

Трудовите злополуки в складовете на "Амазон" са два пъти повече от средното за САЩ

Трудовите злополуки в складовете на "Амазон" (Amazon) са два пъти повече от средното равнище в САЩ. Това показва проучване за условията на работа в гиганта за онлайн търговия, цитирано от Франс прес.

Мащабният доклад, публикуван по проекта "Разкритие" (Reveal) на Центъра за разследваща журналистика, показва, че през 2018 година е съобщено за 9.6 сериозни инцидента на 100 работещи на пълно работно време в "Амазон" спрямо средно равнище в Съединените щати от 4 на 100 служители в складове.

"Амазон", която е известна с бързината и ефективността на обработка на поръчките, обясни тази цифра с усърдието на компанията да сигнализира на компетентните органи за всички трудови инциденти, по-специално на Федералната агенция за безопасност и здраве на работното място (OSHA).

"Разкритие" е на правилен път и това е въпрос, който ни тревожи от години - сигнализирането за инциденти е на трагично ниско ниво в сектора, отбеляза "Амазон" в комюнике.

Разследването изобличава политиката на "Амазон" за бързина на всяка цена чрез принуждаване на служителите да са по-бързи, ако не искат да загубят работата си, посочва АФП.

Мнозина бивши кадри признават, че са били принудени да нарушават правилата за безопасност, за да поддържат ритъма, особено при повдигане на тежки предмети без необходимите предпазни мерки.

Според разследването инцидентите нарастват стремглаво през периоди с интензивни покупки като Киберпонеделника (понеделника след Деня на благодарността) и Прайм дей (Prime Day) - годишните намаления на "Амазон" през юли.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?