Труп на гард на НСО е намерен край морския сарай на Доган

Морският сарай с бетонния кей, където е намерено тялото

В четвъртък сутринта в непосредствена близост до морската резиденция на Ахмед Доган край Бургас бе намерено тялото на 37-годишния гард на Национална служба "Охрана" Радослав Д. Към момента на смъртта мъжът не е бил на работа, а първоначалният оглед не е открил следи от насилие, съобщиха официално от НСО, но службата не дава обяснение какво е правил гардът там.

По случая е образувана служебна проверка.

По неофициална информация най-вероятната причина за смъртта му е проблем със сърцето, съобщава бургаският сайт "Флагман". В сряда вечерта мъжът е употребил значително количество алкохол. Това е било установено и при кръвната проба, която му е направена в четвъртък, допълва местната медия.

В четвъртък сутринта той оставил дрехите и телефона си на брега и е влязъл в морето. В 9 часа по-късно тялото му е открито до бетонния кей в близост до резиденцията. Трупът е откаран за аутопсия.

По неофициална информация на 24 часа гардът е открит с ожулени колене и пяна около устата.

Публично е известно, че в ДПС охрана от НСО има само депутатът и медиен магнат Делян Пеевски. По неофициална информация такава охрана има и почетният лидер на ДПС Доган.


Официалното съобщение на НСО не дава обяснение за присъствието на гарда край резиденцията.

"На 26 юли 2018 г. около 9.00 часа на плажа в Отманли е намерено тялото на 37-годишен служител на Националната служба за охрана. Към момента на инцидента служителят не е бил на работа. Извършен е оглед на местопроизшествието. Не са открити първоначални данни за насилствена смърт. По случая е образувано досъдебно производство. Със заповед на началника в службата е назначена служебна проверка. Изказваме съболезнования на семейството и близките на починалия наш колега", гласи лаконичното съобщение на НСО.

Споделяне

Още по темата

Още от България