Трябва да сме честни с хората, единствената принципна коалиция е с ГЕРБ

Трябва да сме честни с хората, единствената принципна коалиция е с ГЕРБ

Има една единствена принципна коалиция и тя е между Синята коалиция и ГЕРБ. Трябва да сме честни към хората, към нашите избиратели, заяви на предизборна среща в Словен лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров.

Според него това е единственото разумно решение, защото, ако не бъде създадено правителство между Синята коалиция и ГЕРБ, перспективата пред България е много тежка.

Искам да предупредя още днес, че ако няма ново правителство, различно от сегашното, и нов бюджет, който да спре неразумните разходи, не оптимизира приходната част и не върне европейските фондове още тази есен, няма да има пари за пенсии, както в момента няма пари за училищата, очертава се фалит на здравната каса, каза Димитров. Той предупреди, че ако не се вземат бързи мерки в тази посока, страната може да бъде блокирана от протести.

На въпрос дали се задава сливане на СДС и ДСБ в една партия, каквито публикации се появиха през седмицата, лидерът на СДС заяви, че по темата за създаване на нова партия на сините не трябва да се спекулира, защото коалицията помежду им е успешна.

За мене коалиционната формула е добра, върши работа, и засега това е вариантът, който трябва да бъде продължен, каза той и се зарече, доколкото зависи от него, да не се допусне разединение на СДС и ДСБ и на следващи избори, защото това ще бъде "голяма грешка".

В момента много хора около БСП и ДПС, които ги притеснява разширяващата се подкрепа за Синята коалиция, и то само с политически средства, се опитват да вбиват клинове и разделения, но това няма да бъде допуснато, заяви още Димитров.

Според него непосредствена цел след тези избори е Синята коалиция да излезе и в битка за кметските постове в по-големите градове.

Споделяне

Още от България