Цачева долови вятъра на победата, за Радев моралната победа е налице, политическата - предстои

И двамата кандидати за президент на неделния балотаж обявиха, че очакват победа, определяйки кампаниите си за етични и непопулистки. Как върви гласуването за президент можете да видите тук.

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева коментира, че не си е позволих нито веднъж в тази кампания да бъда популист и няма да го прави и занапред.

“Много е приятно да отправяш послания, които галят слуха и са приятни да ги чуеш, но които са невъзможни в конкретния момент за изпълнение“, каза тя, визирайки опонента си Румен Радев, след като гласува в Плевен.

"Днес в Плевен е много ветровито, вятърът е много силен. Самата аз се изненадах. За мен този вятър, е вятър на победата", заяви Цачева.

“Имаме нужда да продължим. Най-малкото, от което днес България се нуждае е международна изолация, спрени европейски фондове и отказана европейска солидарност. Заради нашите деца, заради нас самите, трябва да продължим“, заяви Цачева.

“Аз съм състезател и боец, който участва до края на битката. Една битка има няколко сражения, днес е последното. Аз ще го спечеля“, коментира тя.

Според нея най-голямото предизвикателство за държавния глава, след като встъпи в длъжност, ще да преодолее различията в обществото, които, по думите ѝ, минават границата на нормалното.

“Трябва да имаме единение, да останем различни в идейните си послания, които различните политически сили имат, но в името на националния интерес трябва да бъдем единни. България е била силна,

България е била уважавана сред европейските народи и сред съседите ни тогава, когато е била единна. Това е най-голямото предизвикателство за държавния глава и разбира се да преодолеем популизма“, посочи Цачева.

Опонентът и Румен Радев, подкрепен от БСП, призова българите да излязат и да гласуват, за да се поздравим с легитимно избран президент.

“Мисля, че водихме етична кампания от начало до край, затова моралната победа е налице, но политическата тепърва предстои, а това зависи от гласа на всеки един“, посочи Радев.

Помолен да коментира изказванията на премиера Борисов за предстояща оставка, Радев отговори, че “премиерът достатъчно добре се анализира сам, по-добър от такъв анализ - здраве му кажи”.

“Достатъчно гадатели и гадателки видяхме на тези избори, включително на правителствено ниво, нека изчакаме резултатите“, каза Радев в отговор на въпрос дали е готов да състави служебно правителство.

На въпрос на чуждестранен журналист той отговори на английски език, че се надява тези избори да са наистина позитивни и да донесат ново бъдеще за България и българските граждани.

Споделяне

Още от Президентски избори

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?