Цар Киро арестуван за притежание на машини за производство на дрога

Ромският бос Кирил Рашков, популярен с прозвището си цар Киро, бе задържан в четвъртък в Пловдив. Причината са открити и иззети машини за производство на наркотици, съобщиха пред Mediapool от прокуратурата.

 

По-рано през деня маскирани полицаи обискираха автомобила "Мерцедес" на Цар Киро, дома и хотела му в града. Рашков бе изведен с белезници. На място бяха и двама от неговите внуци.

 

Цар Киро излезе от затвора през октомври м.г., след като излежа присъда за закана с убийство. Той бе осъден на три и половина години затвор, но впоследствие наказанието му бе намалено с една година.

 

На 23 септември 2011 година в пловдивското село Катуница след свада с клана Рашкови 19-годишният Ангел Петров бе прегазен от бус с близки до ромската фамилия. При последвалите размирици в селото сърцето на приятеля му Павел Толев не издържа и младежът загина. Жителите на Катуница въстанаха и запалиха палатите на ромската фамилия. В началото на 2012 година Кирил Рашков бе осъден заради закана за убийство срещу вуйчото на прегазения Ангел - Веселин Христев.

 

Кирил Рашков бе осъден и за неприличен жест към медиите по време на едно от заседанията по делото му. Съдът призна него и съпругата му и за виновни по обвинение за укриване на данъци. Внукът му Кирил Рашков също получи 2-годишна ефективна присъда, но за опит за убийство.

Споделяне

Още от България