Цар Киро осъден на 1000 лв. глоба

Хиляда лева глоба постанови Асеновградският районен съд за ромския бос Кирил Рашков – Цар Киро. Магистратите го признаха за виновен, че е ползвал предполагаемото си право на владеене и ползване на общински имоти (самоуправство), които са оспорвани от Община Садово. Това съобщиха от съда в понеделник.

Цар Киро, който е известен като крупен фалшификатор на алкохол, извършвал престъплението от началото на 2001 г.до края на 2003 г.  

Общата площ на земята е 86,323 декара - от тях 47,354 декара тополова гора в местността "Изгорялата воденица" в землището на село Катуница и съседен имот, представляващ полски път на Община Садово.

“Ромският благородник” притежавал имот от 8 декара в землището на с. Катуница. От 2001 г. обаче постепенно започнал да загражда и земите около него, без да има законно право за това. Изградил си временни постройки и не взимал на сериозно актовете на общината.

Делото се е разгледало по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване, без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признал фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му е определено наказание под предвидения минимален размер.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Споделяне

Още от България