"Цариградско шосе" продължава да се напуква

"Спаси София" алармира за безобразен ремонт на ремонта

Основно ремонтираният за 20 млн. лв. преди две години столичен булевард "Цариградско шосе" продължава да се напуква, алармира неправителствената организация "Спаси София", която разпространи в сряда снимки на страницата си във Фейсбук.

Фотографиите показват състоянието на участъка от 4 до 7 км, който бе пуснат в движение в края на 2015 г. На тях се вижда, че към неотстранените пукнатини и пропадания, заляти с битум в ранната пролет на тази година, се прибавят нови пукнатини и деформации по платната на булеварда.

През януари активистите на "Спаси София" сигнализираха за сериозни дефекти в настилката след направения основен ремонт на булеварда. Тогава заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев обеща, че в най-кратки срокове "ще станат ясни причините за тези дефекти, а фирмата изпълнител ще ги отстрани за своя сметка при подходящи метеорологични условия", а поетият ангажимент беше това да стане в началото на юни.

"Отдавна сме в разгара на строителния сезон, но не е направено нищо за отстраняване на проблемите по булеварда", посочват от "Спаси София".

От неправителствената организация се възмущават, че обектът има десетгодишна гаранция, но общината няма да изисква тя да бъде изпълнена в нейната цялост, а "ще се прилагат козметични корекции".

"Искаме да видим адекватни действия и доказателство, че общината се е научила да изисква от фирмите изпълнителки да поемат отговорност за некачественото си строителство и най-вече - че занапред ще се защитава обществения интерес, а няма да се извиняват недопустимите пропуски на разни строителни компании", се казва в позицията на "Спаси София".

Неправителствената организация се позова на интервю на зам.-кмета Крусев пред медиите, в което твърди, че "строителят е дал технология за трениране на местата с нарушена гладкост" и заявяват, че с това изказване се бяга от конкретен отговор как фирмата "Калистратов Груп" ООД възнамерява да поправи грешките си.

Ако този маниер на работа продължи, бул. "Цариградско шосе" ще застане редом до бул. "Александър Малинов", който за пореден път се ремонтира. Крайно време е софиянци да спрат да бъдат заложници на непрестанните ремонти на ремонтите, изпълнявани от Столичната община", призовават от "Спаси София".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес