Църквата благослови НСО, защото опазила руския патриарх (снимки)

Църквата благослови НСО, защото опазила руския патриарх (снимки)

Българският патриарх Неофит е приел на официална среща в Софийската митрополия началника на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Красимир Станчев, съобщиха от пресцентъра на службата.

По време на разговора патриарх Неофит откроил "дългогодишното добро сътрудничество между Българската православна църква и Националната служба за охрана, особено при посещенията у нас на Вселенския патриарх Вартоломей и на Руския патриарх Кирил".

НСО оказвала съдействие на БПЦ и при многобройните посещения на свети мощи и чудотворни икони.

Бригаден генерал Красимир Станчев потвърдил и готовността на НСО да бъде на разположение при необходимост на църквата при организирането на международни инициативи и дейности.

"В навечерието на Коледните и новогодишни празници началникът на НСО изрази благодарност за благословията на Негово светейшество и за подкрепата на Българската православна църква за дейността на служителите на Службата за охрана, в т.ч. при редица посещения на високо и на най-високо държавно равнище, както и във важните за охранителната служба на България събития", съобщиха от НСО.

НСО е поставена под голям обществен натиск след последния инцидент с кола на службата, при който пострада дете. Началникът на НСО дори публично поиска законови промени.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?