Църквата подкрепя онова, което е справедливо, мирно и за доброто на народа, но не агресия и насилие

Патриарх Неофит и Светият синод излязоха с обръщение към българския народ по повод на протестите. БПЦ подкрепя онова, което е справедливо, което е мирно и което е за доброто и за благоденствието на благочестивия, православен български народ, но в никакъв случай агресия, насилие. Това ние не можем да благословим, заяви пред журналисти Пловдивският митрополит Николай, помолен да коментира днешния протест.

Преди заседанието на Светия синод журналистите пред Синодалната палата попитаха митрополит Николай как определя днешния протест, като агресия или като нормален протест, а той отговори, че "засега това е един нормален протест".

Пловдивският митрополит, цитиран от БТА, добави, че онова, което е справедливо и е за доброто, за просперитета и благоденствието, за мира, щастието и душевното спасение на нашия народ, нашата Света църква, всякога благославя.

Митрополит Николай не присъства на погребението на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил на 11 юли, но днес каза: "Бог да прости дядо Кирил! Вечна и блажена да бъде паметта му".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?