Църквата заклейми предстоящия гей парад

Варненската и Великопреславска митрополия се обяви против гей парада, насрочен за събота в София. В изявление, разпространено до медиите във вторник, се посочва, че Библията определя хомосексуализма като грях.

Църквата определя еднополовите връзки като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях, се заявява в позицията на митрополията.

Такива публични прояви прокламират неморалност и се опитват да подменят изконните семейни ценности, смятат от митрополията.

Ние не осъждаме и не презираме тези хора, а осъждаме греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране; протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение, пише още в съобщението на митрополията.

Първи срещу гей парада скочиха националистите от Български национален съюз (БНС) Лидерът на БНС Боян Расате дори обяви кампания под надслов "Бъди НЕтолeрантен. Бъди нормален".

Във вторник и младежката организация на партия "Атака" изрази възмущение и несъгласие с провеждането на гей парад в центъра на София. В специална декларация до президента, премиера, председателя на Народното събрание, столичния кмет, шефа на ДАМС и Светия синод се призовава към спазване на конституцията и законите на страната, на обществения ред и добрите нрави. От "Атака" твърдят, че парадът би бил в явно противоречие с разбиранията на българската държава и общество за семейство и християнски ценности.

Споделяне
Още по темата
Още от България