Царски депутати откриха Долнокрайската чешма в Борован

Народните представители от НДСВ Лиляна Кръстева и Веселин Близнаков и областният управител на Враца Лъчезар Борисов откриха в Борован обновената Долнокрайска чешма в селото.

Чешмата е възстановена по програмата за малки демонстрационни проекти, по която управляващите бяха обвинени от опозицията, че финансират предизборно със средства от излишъка.

Според легендата на тази чешма със стара история са пили вода Ботевите четници, преминали през Борован към Врачанския балкан. За реконструкцията ѝ са вложени 9 850 лева.

По повод днешния празник на община Борован народните представители дариха на детската градина, в която се възпитават 60 деца, играчки, игри и пособия за писане и рисуване.

Лиляна Кръстева и Веселин Близнков откриха офис на НДСВ в Борован в сградата на бившата ТПК. В залата за прием те разговаряха с близо 30 жители на общината.

По-рано двамата царски депутати откриха компютърен кабинет в основното училище на село Селановци, община Оряхово.

14-те компютри са дарение от германската организация SES - "Сеньор Експертен Сервиз". Те са употребявани, но са в много добро състояние, уточниха от SES. Организацията по транспорта на техниката и целият проект са извършени от немско-българския стопанско-информационен център към областния управител и със съдействието на кмета на Оряхово.

Компютърната мрежа с Интернет в кабинета е изградена за 10 дни, от 6 до 16 октомври. В това време учителският състав е бил обучен от немския експерт от SES Манфред Хамброк. Общата стойност на проекта е 10 000 лева, каза директорката на основното училище Петя Русинова.

По БТА

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: