Царският депутат Пламен Моллов оглави агенцията по храните

Пламен Моллов

Бившият депутат от НСДВ в два парламента Пламен Моллов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за безопасност на храните. Заповедта за назначението е на премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената информационна служба в петък.

 

Предложението за назначението е на министъра на земеделието и храните Димитър Греков.

 

Досегашният изпълнителен директор на Агенцията по храните Венцеслава Тасева-Соколова е преназначена като зам.-изпълнителен директор, е посочено в съобщението.

 

Агенцията по безопасност на храните е в квотата на БСП, а шефът на бъдещата Агенция по земята ще бъде излъчен от ДПС, твърдят запознати.

 

Новият шеф на агенцията продължава да е член на НДСВ, а в края на 40-тото Народно събрание бе и председател на парламентарната група на "царската" партия.

Той е инженер-технолог от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост – Пловдив. Специализирал е в Института по физикохимия при БАН, Изследователския институт по вина и напитки – Гайзенхайм, Германия, Университета в Гент, Белгия, Аграрния университет във Вагенинген, Холандия, Университета в Бърнемът и Университета в Гримсби, Великобритания. От 1997 г. притежава научната степен доктор, а от 2009 г. е професор, пише в биографията му, представена от правителствената информационна служба.

 

Трудовата си кариера Моллов започва като технолог в ТК "Балкантурист" и в Научно-изследователския център при ВИХВП – Пловдив. От 1987 г. е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив, където в момента е ръководител на катедра "Консервиране и хладилна технология". От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара.

Споделяне

Още по темата

Още от България