Цацаров даде Методи Андреев на комисията по етика за "кадруване" в МВР

Цацаров даде Методи Андреев на комисията по етика за "кадруване" в МВР

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, който преди ден в лично качество се обяви за реформа в държавното обвинение, стана "мишена" на главния прокурор Сотир Цацаров в сряда заради негов опит да "кадрува" в МВР.

Народният представител бе предаден на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, на която е член, защото пробвал да ходатайства за назначаването на "протеже" за шеф на РПУ Първомай.

Макар че данните в сигнала на Цацаров не уличават в престъпление Андреев, главният прокурор пита комисията, председателствана от колегата му в ГЕРБ Валентин Николов, "дали действията на народния представител са съвместими с Правилника за организацията и дейността на Народното събрание".

Държавното обвинение разполага с показанията на бившия шеф на пловдивската полиция Пламен Узунов, че депутатът му звънял в началото на годината, за да му каже, че в РПУ Първомай се извършват нарушения, което налага директорът му да бъде сменен. Андреев директно му заявил, че има кандидат за поста. Когато обаче се оказало, че неговият човек няма необходимия образователен ценз, той заплашил Узунов, че "ще отнесе въпроса по-нагоре".

Споделяне

Още от България