Цацаров иска бармани и готвачи за почивна станция на морето

Сотир Цацаров. Сн. БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от Висшия съдебен съвет да увеличи администрацията на държавното обвинение с 42 щата, съобщи сайтът "Правен свят". Новите служители няма да работят в деловодствата и регистратурите на прокуратурите, а в новата почивна станция в курорта "Св. св. Константин и Елена" край Варна.

Те ще са готвачи, помощник готвачи, работници в кухня, камериерки, сервитьори, бармани, счетоводители, касиери, пазачи, шофьори и работници по поддръжката. Въпросът ще бъде обсъден на заседанието на ВСС в четвъртък.

Почивната станция беше на Министерския съвет, но служебното правителство отмени решението за приватизацията ѝ и я предостави безвъзмездно на прокуратурата. На 9 септември 2014 г. министърът на правосъдието Христо Иванов е възложил имота за стопанисване на държавното обвинение.

Станцията има 16 дка парк и девет сгради с различно предназначение, в това число хотел на четири етажа, с басейн, медицински център, фитнес, ресторант с тераса, заседателни зали. Тя е била предадена на прокуратурата на 9-10 октомври 2014 г.

От прокуратурата обясниха, че станцията ще може да бъде използвана от всички магистрати. Те ще могат да почиват там, но ще могат и да се обучават.

Прокуратурата обаче не отговаря на въпроса колко ще струва поддръжката на станцията и колко ще излезе назначаването на новите служители. За целта щял да се обяви конкурс.

Още от встъпването си в длъжност Сотир Цацаров говори, че администрацията в прокуратурата трябва да бъде намалена. В нея работят около 3000 души, като 1000 от тях са обща администрация.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?