Цацаров на среща при Ердоган в Турция

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и главният прокурор на България Сотир Цацаров. Сн. ВКП

Главният прокурор Сотир Цацаров бе приет от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от прокуратурата в петък.

Срещата е била в рамките на официалната визита на българския главен прокурор в Република Турция. На разговорите е присъствал и турският главен прокурор Мехмет Акарджа.

Сред обсъжданите теми е била и ситуацията в двете съседни държави и мерките, които всяка от тях предприема, във връзка с бежанския поток, се посочва в съобщението.

Срещата определено е изненада, тъй като практиката държавни глави да се срещат с прокурори на други държави е голяма рядкост и би трябвало да има някакви извънредни поводи.

Доколкото е известно, лидерът на ДПС Лютви Местан е последният български представител, с когото се е срещал президентът на Турция Ердоган. Местан бе приет от Ердоган през септември 2014 г., малко преди извънредните парламентарни избори в България, а през юни т.г. се срещна с министър-председателя Ахмед Давутоглу, непосредствено преди парламентарните избори в Турция.

Президентът Росен Плевнелиев присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган като президент през август 2014 г.

Споделяне

Още по темата

Още от България