Цацаров открива приемна за граждани, в която няма да се среща с тях

Цацаров открива приемна за граждани, в която няма да се среща с тях

Главният прокурор Сотир Цацаров открива приемна за граждани, в която обаче те няма да имат възможност да се срещнат лично с него. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Нововъведението се прави с цел да се подобри моментната организация по прием на граждани, като им се осигури "непосредствена възможност за отправяне на сигнали за престъпления и други закононарушения".

Хората ще могат да разговарят с прокурори от отдел "Административен" при Върховната касационна прокуратура (ВКП), прокурорски помощници и служители от "Регистратура и деловодство". Обвинителите обаче няма да изразяват становище по съществото на жалбите и сигналите, нито пък ще дават правни консултации.

Приемът на граждани ще се осъществява в сградата на Съдебната палата в София в понеделник, сряда и петък, от 9.00 до 12.00 часа, както и във вторник и четвъртък, от 13.00 до 16 часа. Предварителна заявка за прием ще може да се прави на телефон 02/80 05 636 или на [email protected]

За разлика от главния прокурор, ръководителите на прокуратурите в страната са задължени с негова заповед лично да се срещат с граждани. От държавното обвинение уточняват, че "административните ръководители на районните прокуратури са задължени да осъществяват прием поне два пъти месечно, а тези на останалите прокуратури поне веднъж месечно, в подходящо помещение в сградата на прокуратурата, по график с приемни дни и часове".

На шефовете на апелативни прокуратури пък Цацаров е разпоредил да организират изнесени приемни за граждани в съответните им окръжни прокуратури най-малко веднъж на всеки три месеца.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?