Цацаров се срещна с федералния прокурор на Южна Калифорния

Цацаров се срещна с федералния прокурор на Южна Калифорния

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна във вторник с федералния прокурор на Южна Калифорния Робърт Киафа. Двамата са обсъдили проблемите с незаконната миграция, с организираната престъпност и корупцията, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

"В случаите на наказателни дела срещу политически фигури, прокуратурата винаги е упреквана, че се превръща в средство за политическо наказание", е казал прокурор Киафа по време на срещата. Той е допълнил, че обвиненията на прокуратурата се доказват в съда, без значение дали има тълкувания на действията на обвинението от трети страни.

Двамата са се обединили около позицията, че работата на правоохранителните органи може да е успешна, само ако разследващи и прокурори работят заедно.

Робърт Киафа е на посещение в България по покана на Посолството на САЩ и на фондация "Риск Монитор". Предвижда се той да изнесе лекции пред съдиите и прокурорите от Специализирания съд и Специализираната прокуратура за антикорупционни разследвания и за разследване на престъпления в обществените поръчки.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?