Цацаров свика секретна среща на десетия ден от изчезването на Сертов

Петко Сертов. Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров свика секретна среща в кабинета си в понеделник, посветена на изчезването на бившия председател на ДАНС Петков Сертов, който е в неизвестност от 10 дни, научи Mediapool.

На събирането са присъствали градският прокурор Христо Динев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и директорът на СДВР Младен Маринов. От прокуратурата обаче не оповестиха никаква информация от срещата, уточнявайки единствено, че тя е закрита.

"Няма образувано досъдебно производство. А целта на това съвещание е да докладват по този случай, както и по някои други случаи от последните дни. Не мога да кажа подробности за случая със Сертов, защото не съм човек, който провежда непосредствено разследването. На този етап това е наистина всичко, което можем да споделим с вас", коментира лаконично по този повод вътрешният министър Веселин Вучков.

До момента за изчезването на Сертов се знае единствено, че служебният му автомобил "Опел" е бил забелязан в района на Петрич на 5 декември, откогато той е в неизвестност. Предполага се, че е преминал границата с Гърция.

Споделяне

Още по темата

Още от България