Цацаров: Вече е изпратена призовка на военния министър

Снимка: БГНЕС

Николай Ненчев ще бъде призован в прокуратурата и ще му бъдат снети обяснения за твърденията му, че му е предлаган подкуп, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследващите се самосезираха по повод интервю на лидера на земеделците пред в. "Сега", в което той чистосърдечно признава, че е бил офериран с процент от евентуална сделка за ремонт на руските ни изтребители "МиГ" на общо стойност 80 млн. лева. Кой му е отправил това предложение обаче министърът не уточнява.

Призовка на Ненчев вече би трябвало да е изпратена, каза Цацаров.

Той съобщи, че прокуратурата ще вземе и документацията, свързана с ремонт на изтребители от съответния представител на руската компания у нас.

Този представител също ще бъде разпитан, увери Цацаров.

Представителят на РСК МиГ за България е вторият български космонавт Александър Александров. Той вече публично обвини Ненчев в лъжа.

На въпрос дали Ненчев подлежи на някакви санкции заради това, че прокуратурата научава от интервю в медиите за предлаган подкуп, Цацаров отговори, че няма да предрича каквото и да било.

"Нека проверката установи съответните факти, нека видим дали това ще бъде потвърдено. Има едно интервю, но то съдържа достатъчно ясни твърдения за предложен процент. Би следвало да бъде ясно казано от кого, какъв е размерът на този процент и какъв е залогът, ако се приеме. Най-сетне трябва да стане ясно защо не е спазено задължението по Наказателно-процесуалния кодекс за незабавно уведомяване", каза Цацаров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?