Борислав Богоев:

Целта е Комисията за финансов надзор да се превърне в послушен едноличен орган

Целта е Комисията за финансов надзор да се превърне в послушен едноличен орган

Действията на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев целят тя да се превърне в послушен едноличен орган, заяви във вторник пред БНР зам.-председателят на комисията Борислав Богоев. Преди ден Богоев и още двама членове на комисията излязоха с писмо до медиите, в което съобщават, че Мавродиев еднолично е избрал нова сграда за регулатора.

”Нашето мълчание беше свързано единствено и само с авторитета на тази институция. Но вече няма накъде. Аз работя в Комисията от 1996-а година, с малко прекъсване. Минал съм от най-ниското стъпало през цялата йерархия. Такова нещо никога не е имало. Като нормален чиновник, не си обяснявам действията на председателя. Целта е, най-вероятно, да се превърне комисията в едноличен орган. Послушен”, каза Богоев.

Богоев заяви във вторник, че е сезирал компетентните органи за ревизия на комисията. По думите му регулаторът не е в състояние на работи в настоящия си състав заради едноличното управление на председателя Стоян Мавродиев.

”Председателят си позволява да пуска писма от името на комисията, позволява си да говори от името на Комисията, без колективният орган да го е упълномощавал. Той представлява комисията, да, но представлява комисията за нейни решения”, каза той.

Богоев заяви, че той и колегите му Николай Попов и Антония Гинева не са участвали в решението за преместване на нов адрес, което ще струва допълнителни средства на комисията. Така трима души от петчленната комисия не са съгласни с решението за преместване.

”От медиите научих, че сградата е свързана с поднадзорни лица. Това, според мен, не е редно. Другият въпрос, който поставихме, е изчерпана ли е възможността да се получи държавна или общинска сграда, за да се спрат тези спекулации”, каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?