Целта на РБ за вота е заедно с ГЕРБ да имат достатъчно кметове и съветници

Найден Зеленогорски. Снимка: БГНЕС

Целта на Реформаторския блок е представи добре и кметовете, и общинските съветници на ГЕРБ и РБ да са достатъчно, за да можем да кажем че коалицията е стабилна. Аз съм повече от убеден, че това ще се случи. Това заяви във вторник по време на внасянето на документите за единна регистрация на коалицията в ЦИК председателят на щаба Найден Зеленогорски.

Все още имаме няколко въпроса за изясняване, но те са минимални, допълни той.

Зеленогорски отбеляза, че единната регистрация не е компромис, а цел, която партиите в РБ са си поставили преди много време. Беше доста трудно, имаше нужда от много дискусии, но в края на краищата в една петпартийна коалиция решенията се вземат след дискусии, и съм сигурен че след като се вземат, те се изпълняват. Допускам че е възможно в около 5 % от общините да има и отделно явяване на някои от политическите сили от РБ, но марката РБ ще бъде преди всичко в 95 % от случаите, каза Найден Зеленогорски.

След като внесе документите за единната регистрация на коалицията в ЦИК той се пошегува, че блокът внася подписка с 6100 подписа за изборите, което означава, че резултатът от тях ще се равнява на "6+".

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?