Цените на шезлонга и чадъра на плажа вече могат да се следят онлайн

Цените на шезлонга и чадъра на плажа вече могат да се следят онлайн

Почиващите по Черноморието вече могат да проверят онлайн колко ще платят за чадър и шезлонг на плажа онлайн, съобщиха от Министерство на туризма.

Проверката за цената на морските принадлежности е възможна за повече от 90 плажа, стопанисвани от концесионери или наематели.

Към тях води специален банер поставен на интернет страницата на Министерството на туризма. Един клик върху него препраща към карта, на която са изписани имената на плажовете, както и стойностите за един чадър и шезлонг.

Амбицията на ведомството е модулът да бъде надграден, като се сложат снимки на ивиците, допълнителна информация за услугите на тях и др.

Предстои разработването и на английска версия, за да могат и чужденците да се ориентират кой плаж да изберат.

Цените са установени по време на проверки от експертите на ведомството на място от началото на летния сезона, казаминистърът на туризма Николина Ангелковапред Нова телевизия.

Възможно е да има разминавания, защото никой концесионер или наемател няма задължение да информира на какви цени предлага чадърите и шезлонгите и дали не ги променя.

Министър Ангелкова се надява пускането на новия модулда мотивираконцесионерите на плажовете да предлагат по-добра услуга.

До картата с ивиците е поставено и каре, коетоупътва туристите как и къде да подадат сигнал, ако видят нередности на плажа. Телефонът, на който може да се обаждат туристите е 02 9046833, а онлайн сигнали се подават на e-mail: [email protected].

Преди дни Ангелова съобщи преди дни, че че вече са получени повече от 200 сигнала, които се проверяват.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес