Центърът на Бургас става "синя зона" от 1 септември

Общинските съветници в Бургас уточниха в понеделник всички детайли по въвеждането на платено паркиране в центъра на града, съобщиха от местната управа. Синята зона ще обхваща участъка от улица "Сливница" между бул. "Христо Ботев" и "Александровска" и ще заработи реално от 1 септември. Участъкът ще бъде еднопосочен и с едностранно паркиране.

Таксата за час престой ще е 1 лев. Живеещите в района ще плащат годишна такса от 43.20 лв., за месец таксата е 3.60 лв. Месечната такса за служебен абонамент е 200 лв.

Техническото изпълнение на синята зона и въвеждането ѝ в експлоатация е възложено на Консорциум "Паркинг Плюс", в който си партнират швейцарска и бургаска фирми.

До края на седмицата приключват дейностите по оборудване на Центъра за работа с клиенти и монтирането на улични апарати за таксуване.

Всеки момент с мобилните оператори ще бъдат подписани договори за обслужване на опцията смс-паркиране.

За улеснение на гражданите от Община Бургас са разработили сайт с информация за новата услуга http://www.parking.burgas.bg/. Той ще бъде активиран във вторник, достъпът до него ще е възможен и през общинската интернет страница http://www.burgas.bg/.

В новия сайт са публикувани схеми за обхвата на синята зона, размера на тарифите за ползването ѝ, начините за таксуване, отговори на най-често задаваните въпроси и т.н. Чрез него гражданите могат да дават препоръки за по-доброто функциониране на системата.

Споделяне

Още от България