Центърът на Киев се е превърнал в заплаха за жителите и гостите на града

Площад "Независимост" в центъра на Киев се е превърнал в заплаха за жителите и гостите на украинската столица, заяви днес по телевизия "Пети канал" Зорян Шкиряк, съветник на вътрешния министър, цитиран от осведомителните агенции.

За съжаление днес на Майдана са намерили убежище политически маргинали, криминални и други подобни елементи, алкохолици и наркомани. Площадът се е превърнал в клоака. Това място и намиращите се там лица са пряка заплаха за киевчани и гостите на столицата, каза Шкиряк.

Съветникът разказа за задържането на няколко десетки души "с оръжие, гранати, палки и хладно оръжие", които искали да прогонят собственика на ресторант, за да го дадат на друг.

Според Шкиряк заради постоянните скандали, сбивания и побои над журналисти площадът е станал опасно за живота на гражданите място. Безспорно на това трябва да се сложи край. Ние сме против това някой да гони друг от Майдана, но ще се опитаме в достъпна форма да обясним на хората, че така повече не може, добави съветникът на вътрешния министър.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?