Центърът на София е блокиран

Сн. БГНЕС, архив

През почивните дни булевард "Васил Левски" ще бъде затворен за движение в района на Софийския университет "Свети Климент Охридски" заради ремонт. Зам.-кметът по транспорта в София Евгени Крусев призова шофьорите да избягват района на Ректората. 

"Времето е хубаво, машините са тук, хората са така разпределени така, че да не си пречат, а да си помагат един на друг. Няма вариант в понеделник кръстовището да не е отворено", каза зам.-кметът който провери ремонта. 
 
"Строителите имат 48 часа, за да реконструират напълно кръстовището и да се пусне движението по него. След което се пренасят към паметника на Васил Левски, където двете платна ще бъдат затваряни поетапно. Тролейбусите и автобусите ще се движат по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Гурко", както и по ул. "Георги С. Раковски", където реално ще се организира тролейбусното движение, а вече в следващия етап от ремонта в посока към паметника на Левски, когато се ремонтира булевардът, тролейбусите ще се движат на дизелови агрегати." 
 
От понеделник започва ремонт на булевард "България", където движението ще се осъществява двупосочно само в едното платно. Възобновява се движението на трамвай номер 7 по булевард "България". В понеделник започва и ремонтът на булевард "Арсеналски". 

Споделяне

Още от България