Центърът на София е затворен за автомобили

Центърът на София е затворен за автомобили

В петък от 8 до 19 часа движението на автомобили в центъра на София ще бъде забранено. Причината е, че столицата се включва в европейската инициатива "Ден без автомобили". От Столичната община призоваха гражданите да ползват градски транспорт и да се придвижват пеша.

Влизането на автомобили ще бъде забранено в карето между булевардите "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", "Христо Ботев", "Александър Стамболийски", "Княз Александър Дондуков", бул. "Цар Освободител" и улица "Георги Сава Раковски". Колите, които са били в зоната преди началния час на забраната, няма да бъдат местени, но ако излязат от нея няма да могат да се върнат преди 19 часа. Едновременно с това се забранява и паркирането в района на площад "Св. Неделя" и улиците "Алабин" и "Съборна". 

За сметка на това столицата ще е отворена за пешеходци и велосипедисти. В Борисовата градина се организира велопоход "Заедно с велосипед", който започва от 10 часа сутринта до лятната сцена в Борисовата градина. Шествието ще премине през Ловния и Южния парк, като маршрутът е с дължина от 13 километра. Планирани са още зумба танци, йога практика и образователни игри по безопасност на движението за децата.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?