Центърът по трансфузионна хематология с призив за кръводаряване

Центърът по трансфузионна хематология с призив за кръводаряване

В навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово екипът на Националния център по трансфузионна хематология отправя апел за кръводаряване.

Националният център е осигурил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от предстоящите празнични и почивни дни от 9:00 до 15:30 часа, на адрес: ул. "Братя Миладинови" 112.

В Националния център работят професионалисти, които спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на Covid-19. НЦТХ гарантира запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти.

От центъра припомнят, че преболедувалите Covid-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

Хората, които са в процес на ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината.

"За да осигурим на болните и пострадалите пациенти необходимите им лечебни кръв и кръвни съставки, и през Страстната седмица разчитаме на Вашето милосърдие и добротворство.Така с вяра и съпричастност да помогнем на нуждаещите се. Дарете кръв! Подкрепете Живота!", призовават от НЦТХ.

Споделяне

Още по темата

Още от България