Центърът за имигранти в Ковачевци e под карантина заради варицела

Под карантина е поставен Центърът за имигранти в с.Ковачевци, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Перник.

 

Ограничението е наложено заради регистрираните там случаи на варицела. От началото на месеца са заболели 7 деца, 2 от които се лекуват в болница, а останалите са на амбулаторно
лечение.

 

Няма заболели от персонала, нито от възрастните в лагера, сочи редовният месечен доклад на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Перник, изпратен до областната администрация.
Екипи на РЗИ - Перник извършват ежеседмичен мониторинг на хигиената в лагера. До момента не са регистрирани пропуски и несъответствия.

 

В лагера е установен и случай на малария при 54- годишен афганистанец. Болният е насочен за хоспитализация в специализирана клиника в София. Този вид малария не се предава от човек на човек, а се причинява от комари, уточняват от областната администрация.

 

Връчени са предписания за наблюдение на контактните лица, преустановяване на плановите имунизации, прием на неболедували деца и масови мероприятия.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?