Централните улици на София ще бъдат измити до септември

Централните улици на София ще бъдат измити до септември

До началото на септември ще бъдат измити всички улици в центъра на София. Задължение на собствениците на автомобили е да ги преместят, докато тече хигиенизирането на града, напомниха от Столична община.

 

Миенето на централните столични улици започна в понеделник. Върху всеки автомобил в района, където предстои да се мият улици са поставени информационни листовки. Автомобилите, които не бъдат преместени в указания ден и часове за измиването на улиците, ще бъдат репатрирани принудително.

 

В сряда ще бъдат мити улиците в карето между бул. "Христо Ботев", бул. "Витоша", ул. "Солунска" и ул. "Алабин".

 

На 19 юли е графика за улиците между бул. "Христо Ботев", бул. "Витоша", ул. "Позитано" и ул. "Алабин".

 

На 20 юли ще се мият улиците между ул. "Бенковски", бул. "Дондуков", бул. "Цар Освободител".

 

От 23 до 27 юли ще се чистят улиците в участъка на бул. "Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", ул. "Веслец", ул. "Екзарх Йосиф".

 

Районите са разделени на по-малки карета, които ще се мият за един ден.

 

В края на юли и началото на август ще се мият улиците, които са участъка на бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Сливница", бул. "В. Левски" и ул. "Екзарх Йосиф".

 

От 6 до 10 август ще се чистят улиците в района на бул. "Генерал Скобелев", ул. "Опълченска", бул. "Сливница", бул. "Христо Ботев".

 

От 13 до 17 август ще се мият улиците в карето между ул. "Опълченска", бул. "Сливница", бул. "Христо Ботев" и бул. "Тодор Александров".

 

От 20 до 24 август е ред на района между бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Алабин".

 

Между 27 и 31 август ще бъдат измити улиците между ул. "Граф Игнатиев", бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител" и ул. "Г. С. Раковски". Миенето в този район ще продължи и в началото на септември.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?