Цензура на парламентарния "флаш моб"

"Днес, аз, Петко Ковачев (Зелените), Борислав Сандов (Зелените), Златина Станкова (Зелените), Гергана Николова (СДС) и Мария Капон (ЕНП) слушахме дебатите по Закона за електронните съобщения (ЗЕС) от балкона на пленарната зала в Парламента. Случи се нещо интересно. Някак, плановете ни да изразим своето неодобрение от милиционерските промени в ЗЕС бяха стигнали силно изкривени до г-жа Цецка Цачева. Председателката на парламента беше разбрала, че ще се събличаме на балкона.

Тя извика Мария Капон и ѝ каза, че тя нямало да позволи снимки от протеста ни да излязат от парламента. Въпреки обяснението на Капон, че няма да се събличаме, а ще сложим жилетки с надпис "Аз не съм терорист!", Цачева не отстъпи от желанието си да наложи информационно затъмнение. Казано по-просто - председателката на парламента, съдейки по пълната липса на видеорепортаж от протеста ни в сградата на Народното събрание, успешно наложи цензура на медиите в демократична България.

Цачева заплаши, че ще цензурира медиите с мотивите, че тя, ако трябвало, щяла да се съблече и да ходи гола по улиците, само и само да нямало "октоподи" в България... Дано не го направи никога!

Искам специално на благодаря на фоторепортерите на в. "Дума", които услужливо ни предоставиха няколко кадъра от първия по рода си граждански протест в Парламента, в защита на гражданските права и личната ни неприкосновеност.

...Естествено, квесторите ни помолиха на напуснем сградата, въпреки, че протестът ни беше безмълвен и кратък.

Въпреки обширните интервюта, които направихме след "парламентарния флаш моб", почти нищо не се прокрадна в медиите. Явно ГЕРБ имат добри възможности да дирижират информационния поток".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?