Цецка Цачева: Държавата е в гърч

Цецка Цачева

”Държавата е в гърч. Трябват бързи действия за спасението ѝ”. Това каза в сряда пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Според нея единственият път към стабилизация на управлението е оставка на правителството и избори.

”В момента ние сме в ситуацията на свободно падане с препятствия. Препятствията – това са препоръките и санкциите от страна на Европейската комисия“, образно се изрази Цачева.

Тя коментира и продължаващите скандали с кворума в парламента. Цачева каза, че опозицията трябва да бъде в пленарната залата тогава, когато се провеждат дебати и тогава, когато стартира дебат по конкретен повод ние сме в пленарната зала.

”Не е работа на опозицията да се регистрира, за да прави кворума на едно управление, което за нас е нелегитимно, че те са се събрали в името на властта, в името на консумацията на тази власт, без да има ясна програма, без да има ясни политики. И това е много видно от последните реплики, които идват от ”Позитано”. Те не говорят за програма на кабинета, те говорят, че този кабинет не бил достатъчно ляв“, добави Цачева.

Споделяне

Още от България