Цецка Цачева: Изборите бяха загубени от мен, не от Борисов

Цецка Цачева: Изборите бяха загубени от мен, не от Борисов

“Подценихме важността на президентските избори за държавата и за ГЕРБ, като време, в което трябва да бъде издигната кандидатурата, като послания и начин на водене на кампанията". Това каза в обзор на политическата година пред  Дарик председателят на парламента и неуспял кандидат на ГЕРБ Цецка Цачева.

На въпроса сбъркала ли е, че се е кандидатирала, Цачева коментира, че това "не е лично волеизявление, а е решение на колективния орган". "Аз съм човек, който е достатъчно дисциплиниран, когато изпълнителната комисия и лидерът решат", заяви тя.

"Естествено, че са ме питали и не са го решили в мое отсъствие, аз съм част от ръководството на ГЕРБ. Дали да съм кандидат беше обект на дискусия през цялата кампания, вече сме доста време след нея. Разбира се, преди да бъдат затворени страниците те трябва да бъдат прочетени. За мен, въпреки че ние си мислехме, че достатъчно сериозно се отнасяме към тези избори, като че ли ги подценихме", каза още председателят на Народното събрание в отговор дали решението изобщо е зависело от нея.

Попитана "Вие ли загубиха изборите или Бойко Борисов?", Цачева отговори: "Това бяха мажоритарни избори, аз бях кандидатът на ГЕРБ - аз загубих".

Цачева повтори позицията на министрите на Борисов и на самия премиер в оставка от днес, че няма да има кабинет "Борисов 3" в рамките на настоящото Народно събрание и това е възможно едва след провеждане на нови парламентарни избори.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?