Цецка Цачева – прероден ирландец, препускащ на кон край океана

Из репортаж на в. "Труд" от 31 юли 2011 г. за Цецка Цачева в качеството ѝ на първата жена председател на Народното събрание, избрана след като ГЕРБ за пръв път печели властта през лятото на 2009 г.:

"....Самопризнанието на Цачева , че всъщност е пъстър и шарен по душа човек, звучи направо невероятно предвид металното спокойствие, с което ръководи депутатите в пленарната зала. За две години дори и старите кучета – парламентаристи с по няколко мандата зад гърба си, не успяха да я извадят извън релси. “Всичко е въпрос на тренинг”, скромно обяснява Цецка Цачева. Откровена е обаче, че ѝ е доста тясно в рамките, в които сега ѝ се налага да живее.

“Като момиче много се увличах от идеите за прераждане. Тогава моя позната изчисли, че в предишен живот съм била мъж – ирландец, водач, и съм препускала на кон по крайбрежието на океана. Ако това е вярно, сега си плащам за тоя живот на воля”, шегува се председателката на 41-вото НС. “В парламента действително се владее перфектно, но ние вкъщи редовно си го отнасяме”, включва се с усмивка съпругът на Цецка Цачева.

Ако трябва с една дума да се опише каква е жена му, когато е ядосана, тази дума е “пожар”, категоричен е арх. Данговски.

Хубавото ѝ качество обаче е, че не е злопаметна и бързо ѝ минава, допълва той. (...)
Напрежението и нервите, събрани от работния ден, шефката на парламента най-често тушира на пътеката за бягане, инсталирана точно до огромната плазма. “Така, докато гледам новините, почти не усещам физическото натоварване”, казва Цецка Цачева".

Още по темата
Още от България