Цецка Цачева: Все още емоцията е толкова силна, че не съм имала време да се отдам на чувствата си

Цецка Цачева е под влияние на емоция. Сн. БГНЕС

Все още емоцията е толкова силна, че не съм имала време да се отдам на чувствата си. Обстановката е позната, но и много по-различна. Така Цецка Цачева от ГЕРБ, избрана за председател на 43-тото Народно събрание, отговори на въпроса на бТВ как се чувства при завръщането си в шефския кабинет, където се помещаваше като председател на 41-то НС.

Цачева уточни, че все още не е проверявала чекмеджетата в кабинета, в търсене на нещо "в наследство” от Михаил Миков, който ръководеше предишния парламент.

"Има добра традиция между различните председатели на НС – той ми е оставил кабинета”, зави Цецка Цачева в отговор на въпрос какво е оставил Миков.

Стремяла се е да спазва добрите практики от предшествениците, от всеки председател има какво да се научи, ще има приемственост в Народното събрание, увери тя.

От думите на Цачева стана ясно, че тя няма да търси някакви специални интериорни решения за кабинета си, а сред многото папки и документи, които ще затрепват бюрото ѝ, ще внесе уют със семейни снимки.


Цецка Цачева уточни, че не се сърди на лидера си Бойко Борисов, който предложи председателското кресло на Михаил Миков в търсене на ангажираност от страна на БСП за бъдещето управление. "Когато е налице сложна политическа конфигурация, големият политик трябва да търси различни варианти за стабилизиране на държавата. За нас от ГЕРБ и на Бойко Борисов това минаваше през ангажиране на втората по големина парламентарна група”, заяви Цачева.

Споделяне

Още от България