След като избраните в два района направиха своя избор

ЦИК обяви последните 18 депутати

ЦИК обяви последните 18 депутати

Осамнейсетте депутати, избрани в по два избирателни райна, са декларирали пред Централната избирателна комисия (ЦИК) кой от тях ще представляват в новото Народно събрание. Това даде възможност на ЦИК да обяви в неделя окончателния списък на депутатите

Шест от получените размествания са в ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов ще представлява 25-ти софийски район, което дава възможност за Димитър Лазаров да стане депутат от Пловдив град.  Това бе втората листа оглавявана от Борисов.

Георги Андонов влиза в НС от Благоевград на мястото на Цветан Цветанов, предпочел да представлява Велико Търново, а Владимир Тошев от Видин заменя Ивайло Московски, избрал София - област.

Милена Дамянова е избрала 23-ти район в София, така от Силистра в парламента влиза Алтимир Адамов. 

Свилен Иванов става депутат от Русе на мястото на Десислава Атанасова, избрала  Монтана. 

Шестият е Кирил Добрев, който заема мястото на бившия строителен министър Лиляна Павлова в Стара Загора. Тя е избрала да е депутат от Варна.

В БСП лидерът на партията Михаил Миков е избрал да представя 25-ти софийски район, вместо родния си Видин, откъдето депутат става Филип Попов.

В ДПС Делян Пеевски ще е депутат от Стара Загора. Така от досегашния му район – Пазарджик депутат става бившият министър на спорта Мариана Георгиева.

Йордан Цонев ще е депутат от Търговище, което дава възможност на Ерджан Ебатин да станеп депутат от Варна.

Айхан Етем ще замести във Враца Камен Костадинов, избран и от Велико Търново.

Лютви Местан ще представлява Хасково, а не Кърджали, където ще бъде заместен от Мустафа Ахмед.

В Реформаторския блок Борислав Миланов, който е от СДС, става депутат в Благоевград на мястото на Атанас Атанасов, който е избрал 23-ти софийски район.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще е депутат от Бургас, което освобождава място в 23-ти район в София за Полина Карастоянова.

В същата формация избраният на две места Валентин Касабов е избрал Варна, което прави Христиан Митев депутат от Бургас.

Третата в листата на Патриотичния фронт в 24-ти софийски район Султанка Петрова става народен представител, след като водачът на листата в този район Ангел Джамбазки предпочете да остане евродепутат, а вторият в листата Юлиан Ангелов избра  25-ти софийски район.

В "Атака” Калина Балабанова влиза в НС от Варна. Втората в листата там Магдалена Ташева освободи мястото, предпочитайки Пловдив.

Също във Варна Георги Кючюков ще е депутат от АБВ, след като Ивайло Калфин е избрал 25-ти район в София.

Светослав Белемезов пък влиза от 23-ти софийски район, след като водачът на листата Борислав Борисов е избрал Пловдив.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?